Jasmine spekulerar:

 Men mamma va konstigt livet är va...för man föds och det måste ju egentligen vara den bästa tiden man blir matad bytt o sover hela tiden. Sen blir man större man börjar skolan och får läxor måste oroa sig över betygen för att man ska få ett bra jobb. Sen börjar man jobba och tjäna pengar bara för att överleva få äta och betala hyra. Jaha sen får man barn som man också ska betala för. Sen efter DET så blir du gammal o alla dina sinnen försämras och du får demens och/eller andra sjukdommar sitter hemma ensam stickar eller virkar kanske inte ens kommer ihåg vem familjen är barn eller barnbarn. Sen dör du .....i ditt livs sämsta skick! Hur kul är det då?

Jo så jävla roligt kanske det inte kan tyckas men nog fan är ja för nyfiken för att inte leva ändå....

Alkohol.

Fick igår frågan av min mor angående vad jag har tyckt o tänkt om alkoholen inom familjen.
Tyckte jag att det var jobbigt med pappa som drack eller tyckte jag att det var jobbigt när det bråkades om det?
Jag har alltid förstått varför min pappa dricker ibland. Ska tilläggas att han inte kan klassas som alkoholist då han inte dricker dagligen eller ens veckovis men när han blir stressad tar han sig nog en för mycket.
Jag har i alla fall aldrig sett honom som någon alkoholiserad!

Däremot har jag alltid hatat det som varit runt omkring spriten...bråken och när jag var liten ovissheten om vad som skulle hända när bråket lagt sig.
Pappa brukade gå ut i skogen eller på promenad när jag var barn kommer ihåg att jag HATADE när mamma jagat ut honom med alla hårda ord och allt skrik. Pappa skrek aldrig däremot kommer jag ihåg hans tårar och hur han stormade ut. Och hur jag blev sittandes eller låtsades sova så mamma skulle låta mig vara när hon behövde tröst och behövde spy ut sin ilska då pappa var borta.

Pappa kom alltid tillbaka men jag vet att jag brukade skaka i hela kroppen när han gått och hur ibland jag hängde efter honom och ropade efter honom.

Min mor har alltid haft ett kontrollbehov och det enda hon inte kunnat kontrollera är allt pappa stoppat i sig eller druckit ner. Men hon har nog alltid fått leva med oro för i och med att hon lever för att kontrollera så vet hon att folk tröttnar på att kontrolleras och kanske lämnar henne.
Har fått höra av Majbritt att hennes far var likadan, elak och kunde häva ur sig vad som helst med GUD NÅDE den som yttrar sig orättfärdigt om dom.

Jag kommer även ihåg hur min mamma alltid tog med sig Pia o stack från fester och dyligt speciellt hemma i byn där min far är uppfödd i Leksand. Där brukar det vara fester som skulle fått även vikingarna att rodna.
Men där brukade min mamma säga att nu får du ta hand om pappa för nu tar jag lillsyster och går hem. Självklart tog Teresia 7 år detta på BLODIGASTE allvar. Jag kommer även ihåg hur arg jag var på min tremänning Sussie ( R.I.P) som skrattade stort över hur pappa stollade sig med oss på fyllan. Kommer även ihåg att pappa hängde över oss inte för att han egentligen behövde utan för att bara jävlas med mig som redan var rätt arg på mammas beteende och sen att pappa varit så full och att jag fått ansvaret och pappa lydde inte!
Slutligen så tappade min tremänning och jag pappa och han ramlade i backen skrattandes och jag såg hur han slagit hål på de nya träningsbyxorna han hade på sig. De sprillans nya byxorna som mamma och han köpt matchande tränings overaller. Såg hur han blödde ner byxorna och kommer ihåg hur jag tänkte hur arg mamma skulle bli, inte bara över fyllan utan nu också över att han på FYLLAN slagit sönder de nya byxorna.

Jag kommer ihåg mer men det är inte värt att nämna tog upp detta som jag tog upp även med min mor då. Hon frågade och hade nog hoppats på annat svar. Men när mitt svar var att bråken och hennes skrik var det som gjorde mig ledsen och orolig som barn så vart hon tyst. Min pappa drack för mycket på fester å så MEN har aldrig varit elak på fyllan bara skämtat och skojat har aldrig gjort något ont på fyllan.
Däremot så fick jag alltid lov att välja sida ....min mors eller min fars. Pappa fick alltid min röst......
Men tror att barn i största allmänhet inte kan tyda på bråk å bråk...och tror att skrik o bråk är det som gör de flesta barnen rädda och oroliga.

Underbar dag

Även om jag inte har det bästa av tider nu är jag mycket tacksam över det som finns i mitt liv!
Jasmine har bestämt sig att vara med i X-Factor och Indigo är så duktig i skolan och jag känner extrem tacksamhet över allt.
Tycker om att sitta ner och bara se på dom stå vid sidan istället för framför dom...nu när dom är så pass stora så dom kan börja ta egna beslut.
Känns som en bra vecka trots att min älskade Elin är i Thailand....men hon är sååååå värd det hon har jobbat hårt och behöver absolut sol o värme. Mitt lilla vitaminpiller!

Nu är det flera dagar i rad..

..som det spökar hemma hos mig. Aldrig har dessa energier hållt på så mycket som dom gjort den senaste veckan.
Som i natt när jasmine kommer in och inte ens en minut efter att hon kommit in i mitt sovrum kastar sig över mig och skriker rätt ut att ...-"Det kommer någon emot mig DET KOMMER NÅGON JAG HÖRDE DET!!!!!!! Mamma det lät så där som det låter av byxorna när tyget gnider mot varandra som det gör med jeans!"

Innan jag fick ur henne allt så grät hon och darrade...skrämde livet totalt ur mig!!!!
Fick lov att gå på toa fick lov att kissa så rädd hade jag blivit :) när jag sen gick tillbaka så somnade jag ett tag men känner det är någon i rummet vid 4 tiden så är det någon som leker med mina fingrar o naglar. Jasmine när hon håller mig i handen så brukar hon alltid leka med mina naglar så jag trodde det var hon.....när jag öppna ögonen så ligger inte ens Jasmine intill mig utan på "andra" delen av dubbelsängen vänd från mig.

Ja det spökar...

Har inte fått sovit en hel natt på åtminstone 3 dagar nu

TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!

Hjärtattack!

Jo det känns som den sakta kommer krypandes när man ska schasa iväg två tonåringar. OMG!!!

Jag ska bara plattånga håret

Jag ska bara spelaklart (telefonen)

Jag ska bara

Jag ska bara

Sen kommer det.......10 över 8...fan jag måste byta kläder...för då har hon spillt på sin tröja då hon försöka äta gröt samtidigt som hon knyter på sig skorna och borstar håret på en o samma gång...
OH NOOOOOOOOOOOOOOOo

Jag sätter mig o ringer....och hör att dörren slår igen och att det dunsar i trappen som två elefanter rymt

tittar på klockan och nu är den 8.15 ...det är lugnt skolan ligger bara 10 minuter bort (om man promenerar vilket dom gör) och skolan ringer in 8.20.....mmmm då sitter jag kvar o känner efter ....mmmm....jodå hjärtat klappar som det ska ...än så länge ;)


Jag tackade ja till makeover...

när Jasmine frågade och flera timmar senare bara efter att vi bråkat 2 timmar om hur hon drar o sliter i mitt ömma hår.....bränner av mig öronsnibbarna med plattången...så började sminkningen.....Slutresultatet får jag väl säga kändes ok men ovant då jag är en rätt alldaglig människa i vanliga fall. :)
Snygg Teres blev snabbt borttvättad :D och vanliga ovanliga Teres sitter nu nöjd o naturell (osminkad) i tvsoffan med en stor balja popcorn MUMS!!!